Τρίτη 13 Μαΐου 2008

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ 12/5/2008

Δημότισσες, δημότες
Στο Γενικό Πολεοδομικό Σχεδιασμό (ΓΠΣ) που ψήφισε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Περιστερίου το καλοκαίρι του 2007, προβλεπόταν μεταξύ άλλων:

1. Η κατασκευή ξενοδοχείων 20 κλινών στην παρακηφίσια ζώνη και στην περιοχή του ελαιώνα
2. Η τσιμεντοποίηση του Άλσους

Η αντίδραση τόσο της Επιτροπής μας όσο και άλλων δημοτών, ανάγκασε το Δήμαρχο στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 13/3/2008 να αλλάξει τα δύο σημεία που χαρακτηρίστηκαν από όλη την αντιπολίτευση επιεικώς ως «πρόκληση».

Αποδείχτηκε ότι ήταν ρεαλιστική και σωστή η δράση μας με επίκεντρο τη διάσωση (σε πρώτη φάση) των 80 ελεύθερων χώρων και τη σταδιακή αγορά τους με τα χρήματα που χρωστάει το Δημόσιο στους Δήμους. Ξεκινήσαμε από το κτήμα Πουλή και το οικόπεδο της Ησαΐου που είναι χαρακτηρισμένο για κατασκευή βρεφονηπιακού σταθμού.

Τα σύρματα του «Γκουαντάναμο» της Ησαΐου έπεσαν και τα παιδιά μας μπορούν να παίζουν ελεύθερα εκεί. Ο ελεύθερος χώρος του κτήματος Πουλή έχει καταγραφεί πλέον στη συνείδηση των κατοίκων και δεν ξεχνιέται. Θετική επίσης είναι η απόφαση του 3ου Διαμερισματικού Συμβουλίου για αλλαγή χρήσης του δεσμευμένου οικοπέδου στον Αγ. Ιωάννη (Κολυμβητήριο).

Παρά τα εξώδικα των ιδιοκτητών, παρά τις απειλές για κυρώσεις σε όσους εμποδίζουν την οικοδόμηση στους παραπάνω χώρους, δε θα κάνουμε πίσω.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

Τόσο από όλο το Δημοτικό Συμβούλιο όσο και από το Δήμαρχο της πόλης κ. Παχατουρίδη (εάν το να αλλάξει το Περιστέρι, είναι αλήθεια και όχι επικοινωνιακό τρικ) να πάρουν πρωτοβουλίες για την απόδοση από το κράτος των οφειλομένων στο Δήμο μας και την αγορά των παραπάνω χώρων.

Εφόσον κινηθούν στην κατεύθυνση αυτή, θα μας βρουν αρωγούς. Σε αντίθετη περίπτωση θα συνεχίσουμε όλο και πιο έντονα την αντίδρασή μας με συγκεντρώσεις, καταλογισμό ευθυνών, ενωτικά χωρίς σκοπιμότητες, γιατί το περιβάλλον έχει μόνο το χρώμα της ζωής.

Οι δράσεις μας για το μήνα Μάη θα είναι:

1. Δημοσιοποίηση των προβλημάτων της γειτονίας μας στον τοπικό, στον αθηναϊκό τύπο καθώς και στα ΜΜΕ
2. Ενημέρωση των κατοίκων
3. Συμμετοχή στο Συντονιστικό των Φορέων και Επιτροπών του Περιστερίου για συντονισμό της προσπάθειάς μας
4. Ενόψει του καλοκαιριού εκ νέου καθαρισμός του κτήματος Πουλή

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΤΗΜΑ ΠΟΥΛΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: